Waarom EHBO

Algemeen

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken. Van ernstige tot minder ernstige ongevallen, thuis, op straat of tijdens het werk. Nog maar al te vaak wordt bij ongelukken vertrouwd op het initiatief van de ander of wacht men op een arts of ambulance. Vaak berust dit afwachten op een tekort aan kennis van eerste hulp. Het is van groot belang dat men bij ongelukken snel en op de juiste wijze eerste hulp kan bieden. Inzicht in kennis van ongelukken en letsels kan u helpen om ook preventief ongelukken te voorkomen, verslechtering van de toestand van het slachtoffer te voorkomen, dan wel levensreddend te handelen.

Onderdeel van de opleiding is het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator): een volautomatisch product dat door een leek kan en mag worden gebruikt voor het toedienen van een stroomstoot bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het zo vroeg mogelijk toedienen van een stroomstoot bij een dergelijke hartritmestoornis vergroot de overlevingskansen aanzienlijk, tot wel 72%.

EHBO St. Raphaël – Nationale Bond voor EHBO afdeling Den Haag – is een vereniging waar particulieren en organisaties opleidingen en trainingen op het gebied van eerstehulpverlening kunnen volgen. Naast ons “standaard” aanbod van opleidingen kunnen wij – indien gewenst – ook samen met u een cursus en/of en training op maat ontwikkelen en verzorgen.

Nascholingen EHBO

De vervolgopleidingen houden de opgedane kennis en vaardigheden op peil en bieden de mogelijkheid tot verdieping. Dit waarborgt de kwaliteit van u als (bedrijfs) hulpverlener, u bent immers van groot belang voor de veiligheid in en rondom uw huis/ vereniging en/of uw organisatie. Voor uw organisatie is het van groot belang dat zij medewerkers heeft die voldoen aan de verplichtingen om het certificaat geldig te houden. Wij zien het als onze zorg om u daaraan te helpen herinneren en nodigen uw cursisten automatisch elk jaar uit voor de jaarlijkse vervolgopleiding: het kennisniveau van door ons opgeleide cursisten is namelijk tevens een afspiegeling van onze kwaliteit en die houden wij graag hoog!

Wij doen onze uiterste best deze site actueel te houden en zullen daarom met enige regelmaat nieuwe informatie plaatsen. Kom daarom regelmatig terug om kennis te nemen van deze informatie. Veel leesplezier toegewenst door het bestuur van EHBO vereniging Sint Raphaël.

Nieuwsgierig? Klik hier voor meer cursus informatie.