Het coronavirus (COVID-19)

Beste leden en bezoekers van EHBO vereniging St. Raphael,

Zoals jullie weten houdt het Corona-virus de gehele wereld al sinds maart 2020 in zijn greep en heeft het wereldwijd een enorme impact op een ieders dagelijks leven. Het besluit van onze regering om over te gaan tot een “intelligente lockdown” met de daarbij horende preventieve maatregelen, heeft voor vele verenigingen directe (en mogelijk minder positieve) gevolgen gehad. Zo ook voor onze EHBO vereniging.

 

Afstand houden (“de 1,5 m samenleving”), zo veel mogelijk thuisblijven en een groepsverbod zijn enkele preventieve maatregelen die in ieders belang zijn en waar we veel begrip voor hebben. We kunnen het als bestuur niet over ons hart verkrijgen als een van onze leden een besmetting zou oplopen. Een besmetting kan men natuurlijk niet alleen in het leslokaal oplopen, maar ook onderweg naar ons toe. Helaas betekent dit ook dat het niet verantwoord en niet mogelijk is om onze groepslessen in dit EHBO seizoen, seizoen 2019-2020, op welke manier dan ook voort te zetten.

 

Als bestuur willen we jullie dan ook mededelen dat we hebben besloten dat het huidig EHBO seizoen als gevolg van deze situatie ten einde is gekomen. In afwachting van de ontwikkelingen m.b.t. het Corona-virus zijn, hopen we het nieuwe seizoen (startend in september 2020) weer te kunnen beginnen met onze groepslessen. Uiteraard alleen als dit t.z.t. voor een ieders gezondheid verantwoord is. Wij zullen jullie hierover via de website, www.ehbodenhaag.nl, op de hoogte houden.

 

Wat betreft de leden die een verlenging moeten krijgen: die zijn bij ons binnen en worden aan deze leden uitgereikt zodra het weer mogelijk is. Om in de tussenliggende periode aantoonbaar te kunnen maken dat je gekwalificeerd bent, kun je op www.hetoranjekruis.nl, een kwalificatiekaart downloaden door je diplomanummer en achternaam in te vullen op de “Diploma checker” pagina.

 

Namens het bestuur wensen we iedereen, hun gezin, familie en naasten veel gezondheid toe in deze unieke en lastige periode. We zien jullie gezond en wel weer graag terug in het nieuwe EHBO seizoen.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van EHBO vereniging St.Raphael,
Sachien Raghoe
Voorzitter